Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gourmet speklapjes met kerriemarinade

4 speklappen (¼ cm dikte en ca. 7 cm lang), 1 eetlepel gembersiroop, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 eetlepels kerriepoeder, snufje peper (versgemalen), 4 eetlepels olijfolie

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

Countrystyle-spareribs-met-TexMex-bbqsaus

Countrystyle spareribs met TexMex

1 liter water, 1 liter water, 100 g bruine basterdsuiker, 6 eetlepels TexMexkruiden, 2 dl barbecuesaus, 1 kilo spareribs, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels abrikozenjam, 1

Chinese stoombroodjes met gehakt

Chinese stoombroodjes met gehakt

1 pakje witbroodmix, 2 theelepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngehakt), theelepel gemberpoeder, 200 g varkensgehakt, snufje zout, snufje peper, 1

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

Mixed barbecue

Mixed barbecue

4 saucijsjes, 4 varkensfiletlappen, 4 saté's (varkenshaas), 1 dl ketjap manis, 1 dl olie, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels uitjes (gebakken), 4

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels Italiaanse kruiden, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 5 g basilicum (verse blaadjes, zeer

Mexicaanse doorregen rollade

Mexicaanse doorregen rollade

1 doorregen varkensrollade, 1 tomaat (van zaad ontdaan, in blokjes), 1 zakje tortillachips, 75 g maïskorrels, 2½ dl room, 2 sjalotjes (in kwarten), snufje peper, 1

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Gehaktspiesen

Gehaktspiesen

500 g half-om-halfgehakt, 1 rode paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 12