Recepten met rundvlees

Bekijk alles

Runderstoofvlees voor drie maaltijden

1½ kilo magere runderlappen (of doorregen runderlappen), 4 eetlepels bloem, 1 grote ui, 6 kruidnagels, 100 g boter, 2 eetlepels azijn

Hartige Sinterklaasletter

200 g half-om-halfgehakt, gehaktkruiden, 1 ei (losgeklopt), 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel boter

Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella

4 stukken ossenhaas, 2 eetlepels olijventapenade (groene), 1 vleestomaat (in 8 dunne plakken), 2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken), peper (versgemalen), 40 g

Runderbouillon staartstuk

Runderbouillon

Toegegeven, zelf verse runderbouillon maken kun je het beste op je gemak doen. De voorbereidingen vragen niet veel tijd, maar de bouillon moet wel wat uurtjes trekken.

Imperial Flavours

250 g biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden), ½ ui (in ringen gesneden), 1 bosuitje (in halve ringen gesneden), ½ doosje shii-take (Japanse champignons)

Doorregen runderrollade met paprika in de braadzak

750 g doorregen runderrollade, 4 teentjes knoflook (in plakjes), 4 grote paprika's (rood en geel), 3 eetlepels Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt), 1 dl fond (runder),

De runder pot pie

Zet een stoofpan op het vuur (of de slowcooker, wanneer je die hebt, op het aanrecht) en doe hier het vlees met de uien in. Braad het vlees kort aan op hoog vuur, terwijl

Smeuïge rundergoulash

Neem een grote braadpan. Bak het vlees op hoge temperatuur in kleine porties bruin. Schep het uit de pan en bewaar in een pan of schaal. Doe nu ui en paprikablokjes in de

Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Boeuf Bourguinon

Boeuf bourguinon uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Bak het spek in 1 eetlepel olie. Haal de spekjes uit de pan. Bak in het spekvet de ui en wortel goudbruin. Haal