Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Citrus spareribs

Citrus spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 2 limoenen

Varkenshaas met citroen en olijven

2 stuks varkenshaas (à 200-250 g), ½ citroen,  2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), 150 g olijven (zwarte en groene zonder pit), 1 eetlepel

Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten

500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)

Worstpannenkoekjes met ananas

Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes. Verhit ½

Varkenshaas met romige mosterdsaus

Varkenshaas met romige mosterdsaus

500 g varkenshaas, 1 courgette, 10 g boter, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 dl melk, 1 dl room, 2 eetlepels mosterd, 100 g geraspte kaas (Cheddar), 1 eetlepel maïzena,

Bacon-avocado salade

8 plakken bacon (dikgesneden), 4 eetlepels crème fraîche, 4 eetlepels honing, 4 eetlepels mosterd (grove), 2 stuks avocado, 1 citroen (sap van), 175 g veldspinazie

Rollade met exotisch fruit

750 g varkensfiletrollade, 1 mango (schijven van 3 cm), 4 takjes peterselie, 1 kleine ananas (plakken van 3 cm), 4 sjalotjes (grof gesnipperd), 75 g boter, snufje peper,

Ribkarbonades in mosterdjus

4 ribkarbonades (125 g stuk), 1 theelepel mosterd (grove), 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels bouillonpoeder

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,

Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli

500 g varkensschnitzel (in reepjes), 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 1 kilo broccoli (in roosjes), peper (versgemalen), 25 g boter, 1 dl melk, 3 eetlepels