Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

250 g varkenshaas, snufje peper, 1 oude boterham (witte), snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 1 ei, ½ theelepel tijm (gedroogde), 50 g amandelen (blanke)

Filetlapjes met sinaasappel

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk),  25 g boter, 1 eetlepel marmelade (sinaasappelmarmelade), snufje peper (versgemalen), snufje zout, 1 sinaasappel, 1 dl sinaasappelsap

Pittige vleessalade met kokosdressing

1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,

Mixed grill USA

Mixed grill USA

4 saucijsjes, 1 eetlepel worcestershiresaus, 4 kleine biefstukken, 2 eetlepels wijnazijn, 4 kleine hamburgers, 4 stukjes saffraan, 1 eetlepel barbecuekruiden, 4 kleine

Roergebakken saucijs met andijvie

4 saucijsjes (of 400 g verse worst), 1 struik andijvie (à 750 g), 2 rode uien, 2 eetlepels olie (of vloeibare margarine), ½ eetlepel currypasta (Indiase fo kerriepoeder),

Pasta di papa

250 g hamblokjes, 300 g macaroni, 1 mozzarellakaasje (à 100 gram), 50 g geraspte kaas, 4-5 eetlepels ketchup, 2 bakjes cherrytomaten (à 250 gram), 4 eetlepels dressing

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper