Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

4 speklappen (125 g stuk), snufje zeezou, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), 2 eieren (losgeklopt), 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld), 1 theelepel tijm, ½

Oosterse varkenhaasspiesen

 500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 3 eetlepels olie (arachide), 1 eetlepel limoensap, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 theelepel gember (verse, geraspt), ½ rode peper

Gevulde schnitzel met Mozzarella

4 dunne varkensschnitzels, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 10 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Koteletten met kersen en brie

Koteletten met kersen en brie

4 haaskarbonades (á 125 g stuk), snufje zout, 50 g boter, 100 g brie (roombrie, in 8 plakken) en 4 eetlepels kersenjam

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Filetlapjes met pepersaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 25 g bloem, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1½ dl room, 2½ dl bouillon (koud), 75 g boter, 2

maisbroccolisaus met nasivlees

Maïsbroccolisaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, 500 g broccoli (kleine roosjes)
, snufje zout
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 teentjes knoflook

Aardappelpreisoep met hamschijf

3 hamschijven (à 200 g), 1 kruidenbuiltje (voor soep), 250 g prei, 400 g aardappels
, 25 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm, 2 eetlepel, 1 dl melk kruiden

Vlug klaar lenteui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken. Snijd de lente-uitjes (ook