Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g

Chinees hapje met filetlapje

Chinees hapje met filetlapje

75 g paksoi, 1 varkensfiletlap (á 40 g), 10 g margarine (plantaardige), 30 g rijst (snelkook).

Saucijsjes met pesto en katenspek

4 rundersaucijsjes, 8 plakjes katenspek (of rauwe ham), 2 eetlepels pesto rosso (potje), ½ eetlepel zonnebloem olie, 1 ei, 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (of 0,6

Roerei met ham en peterselie

Roerei met ham en peterselie

2 plakken ham, 50 g boter, 4 boterhammen, 2 eieren, snufje peper, snufje zout, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

Braadstuk in kruidige saus

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch), 2 eetlepels olijfolie, 600 g procureur (aan één stuk), 1 theelepel ketoembar (gemalen

Huisgemaakte slavink met zongedroogde tomaten en pesto

Haal het gehakt een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Snijd de lente-ui fijn en hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng het gehakt met

Filetlapjes met pepersaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 25 g bloem, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1½ dl room, 2½ dl bouillon (koud), 75 g boter, 2

Pasta di papa

250 g hamblokjes, 300 g macaroni, 1 mozzarellakaasje (à 100 gram), 50 g geraspte kaas, 4-5 eetlepels ketchup, 2 bakjes cherrytomaten (à 250 gram), 4 eetlepels dressing

Gevulde varkensrollade

250 g varkensfilet (aan 1 stuk), 100 g oesterzwammen, 2 blaadjes groene kool, ½ bosje waterkers (of klein zakje), 1 eiwit (losgeklopt), ½ eetlepel aardappelmeel, snufje