Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Varkenshaas op je salade! Mooie, goed gevulde salades zijn in de zomer heel populair. En je salade krijgt een perfecte ‘bite’, als hij gecombineerd wordt met

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

bacon-salami-quiche

Bacon/salami quiche

150 g salami (in plakjes), 150 g bakbacon (in plakjes), 1 aubergine, 1 eetlepel olie, 3 eieren, snufje peper, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 250 g

Fricandeau met bleekselderij en sinaasappel

250 g varkensfricandeau, ½ struik bleekselderij, 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1½ eetlepel kruiden (Italiaanse), 1 eetlepel mosterd (Zaanse), ½ dl witte

Pilaf met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes

Indonesische varkenslappen in kokosmelk

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), zwarte peper (versgemalen), 4 eetlepels zonnebloem olie, 2 uien (fijngehakt)

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

Satépasteitje

200 g varkensvleesreepjes, snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel suiker, 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel ketjap manis, ½ eetlepel sesamzaad, 1 theelepel

Gehaktbrood

Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek

Verwarm eerst de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij

Varkensvleesreepjes met ui perzik en rozijnen

Varkensvleesreepjes met ui, perzik en rozijnen

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik perziken (netto 820 g, in schijfjes), snufje peper (versgemalen), 100 g rozijnen, 2 uien (fijngesnipperd), lesbinder, 1 eetlepel