Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Varkensgyros met Kritharaki

Er staat ook een bereidingsvideo onder de bereidingswijze! De vleesreepjes marineren in fijn gehakte knoflook, paprikapoeder, oregano en zwarte peper. Paprika en ui in

Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

8 dunne varkensfiletlappen (á 50 g), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal, 1 theelepel djinten, snufje

Gepaneerde speklappen met mosterd

Gepaneerde speklappen met mosterd

4 speklappen (á 125 g zonder zwoerd), 7 eetlepels paneermeel, 2 eieren (losgeklopt), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 eetlepels franse mosterd, 3 eetlepels

Varkenspasteitjes met appel en salie

Varkenspasteitjes met appel en salie

300 g hamlappen, 1 eetlepel mosterd (grof), 1 ei, 4 grote vellen filodeeg, 75 g boter, 1 ui, snufje zout, snufje peper, ½ eetlepel salie (gehakt, droog of vers), 1 appel,

Gelderse rookworst aardappelpreisoep

Aardappelpreisoep met rookworst

1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

2 haaskarbonades (à 125 gram), 2 eetlepels citroenmarmelade, 1 citroen, 2 stuks ansjovisfilet, 2 theelepels kappertjes

Tex Mex chili met hamlappen 0287-1991

Tex Mex chili met hamlappen

500 g hamlappen (in kleine blokjes), tabasco, 1 eetlepel TexMexkruiden
, 1 rode paprika (in blokjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 groene paprika (in blokjes)
, 2

Gegrilde leverspiesen

400 g varkenslever (in dikke plakken), 3 dl melk, 3 uien (in 8 parten), 12 blaadjes salie (verse), 12 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

Schnitzelrolletjes met rauwe ham en banaan

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), 4 plakken rauwe ham, 2 bananen (gehalveerd), 1 dl crème fraîche, snufje zout, snufje peper (versgemalen)