Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Babi Pangang buikspek

Babi pangang buikspek

1. Maak kruislinks inkepingen van 1 cm op de zwoerdkant van het buikspek. 2. Alle ingrediënten voor de marinade mengen en wrijf het buikspek in met de marinade. 3. Zet in

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

8 plakjes salami
, 4 boterhammen (ciabatta)
, 50 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
, 6 groene olijven (zonder pit)
, 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco)
, 2

Varkensoester met kruidenboter

Varkensoester met kruidenboter

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 2 eetlepels witte wijn, 1 teentje knoflook, 75 g boter (op kamertemperatuur), ½ theelepel tijm, 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt),

Pompoenstamp

1 rookworst (magere à 250 g), 1 citroen, 750 g pompoen, ¼ krop ijsbergsla (of 100 g), 125 g rijst (meergranen), 125 ml melk, 3 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt), 2

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

De klassieke BLT sandwich

3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Gourmet speklapjes met kerriemarinade

4 speklappen (¼ cm dikte en ca. 7 cm lang), 1 eetlepel gembersiroop, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 eetlepels kerriepoeder, snufje peper (versgemalen), 4 eetlepels olijfolie

Saucijspakketjes met zuurkool

8 saucijsjes (à 60 gram), 4 plakjes casselerrib (à 50 gram), ¼ rode paprika, 1 theelepel karwijzaad, 125 g zuurkool, 1 eetlepel franse mosterd, 10 g dieetmargarine, peper

Filetlapjes met sinaasappel

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk),  25 g boter, 1 eetlepel marmelade (sinaasappelmarmelade), snufje peper (versgemalen), snufje zout, 1 sinaasappel, 1 dl sinaasappelsap