Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)

Vleesreepjessalade met hazelnoten

Vleesreepjessalade met hazelnoten

300 g varkensvleesreepjes, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 50 g hazelnoten (geroosterd), 3 eetlepels TexMexkruiden, 1 krop sla, 3 rijpe

Ribkarbonades in mosterdjus

4 ribkarbonades (125 g stuk), 1 theelepel mosterd (grove), 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels bouillonpoeder

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Italiaanse ribkarbonade in tomatensaus

Italiaanse ribkarbonade in tomatensaus

4 ribkarbonades, 1 laurierblaadje, snufje zout, 2 theelepels oregano, 3 eetlepels olijfolie, snufje peper (versgemalen), 1 teentje knoflook (geperst), 1 blik

Rode bietensoep met gehaktballetjes en zure room

250 g varkensgehakt, ½ eetlepel citroenrasp, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 1 ui (fijngehakt), 1½ liter bouillon (kippen, warme), 500 g bieten

Varkenshaasje met pesto en ham

Varkenshaasje met pesto en ham

2 varkenshaasjes, 4 theelepels pesto (vers of uit een potje), 4 plakjes rauwe ham, snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1 liter water, 1 glas witte wijn (2 dl), 2

Schnitzelrolletjes op spiesen

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 4 worteltjes (bos), 3 bosuitjes, 4 plakken rauwe ham, 4 schijven ananas (verse), 4 eetlepels olijfolie (extra vierge met kruiden)

Gehakthaasjes

250 g half-om-halfgehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 2 eetlepels paneermeel, 1 pakje witbroodmix, 50 g boter (of margarine), snufje suiker, 12 krenten (of rozijnen), 2

Braadstuk in kruidige saus

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch), 2 eetlepels olijfolie, 600 g procureur (aan één stuk), 1 theelepel ketoembar (gemalen