Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles
Bieflapjes met gorgonzolasaus

Malse bieflapjes met gorgonzolasaus

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de pan en doe 50 gram boter en de olie in de pan. Laat dit heet worden op middelhoge temperatuur. Bak

Huisgemaakte kroketten

Zelf kroketten maken is even wat werk, maar als ze klaar zijn heb je wel wat speciaals! Snijd het vlees voor de of kroketten in hele kleine stukjes. Smelt boter in een

Ossenworstburgertjes

250 g ossenworst, 2 kleine tomaten, 50 g veldsla, 12 mini-bolletjes, ½ dl barbecuesaus, 3 eetlepels mayonaise, 2 sjalotjes

Sukade à l’Orange

4 sukadelappen
, 2 eetlepels bloem
, 1 theelepel kerrie
, 2 eetlepels olijfolie
, 2 dl sinaasappelsap
, 2 dl runderbouillon
, ½ theelepel marjoraan
, 1 eetlepel honing
,

Doperwtensoep met rookworst

1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter,  600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche,  4 eetlepels citroensap, snufje zout,

Baklapjes met salsa verde

Baklapjes met salsa verde

4 baklappen (á 125 g), 2 eetlepels peterselie (verse, grof gehakt), 1 eetlepel basilicum (verse, grof gehakt), 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 eetlepel munt (verse,

Zaanse gehaktkaaskroketjes

Zaanse gehaktkroketjes

100 g half-om-halfgehakt, 1 eetlepel bloem, ½ eetlepel peterselie (fijngehakt), 25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje), olie (om te frituren), ½ eetlepel gehaktkruiden

Roergebakken biefstuk met shii-take paddenstoelen

Roergebakken biefstuk met shii-take paddenstoelen

1 biefstuk (125 g), 1 kleine ui, 100 g shii-take (paddenstoelen), 2 eetlepels sesamolie (of slaolie), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, snufje peper

Boeuf Bourguinon

Boeuf bourguinon uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Bak het spek in 1 eetlepel olie. Haal de spekjes uit de pan. Bak in het spekvet de ui en wortel goudbruin. Haal

ragout

Ragout van de koe

Fruit in een koekenpan met wat olie de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Breng de bouillon met het soepvlees aan de kook en laat dit minimaal een half uur