Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Roerei met ham en peterselie

Roerei met ham en peterselie

2 plakken ham, 50 g boter, 4 boterhammen, 2 eieren, snufje peper, snufje zout, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Slavink met grove mosterd

Slavink met grove mosterd

4 slavinken, 2 eetlepels mosterd (grove), 0,9 liter water, 1 flesje bier (naar keuze, 0,3 l), 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond), 2 eetlepels

Amerikaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes), 1 kleine wortel (in kleine blokjes), 1 stengel

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

Sappige karbonaadjes op mijn manier

8 dunne ribkarbonades, snufje peper, 6 eetlepels bloem, 2 eetlepels boter, snufje zout, 1 stevige appel (geschild en in plakjes), 4 takjes tijm, 1 eetlepel olie

Stevige stamppot met braadworst

350 g braadworst, 100 g spekblokjes, snufje zout , 500 g zuurkool, 2 eetlepels olie, 750 g aardappels, snufje peper, 1 ui, 25 g boter, melk, 1 dl appelsap

Vietnamese mie met limoen en pinda

Vietnamese mie met limoen en pinda’s

200 g speklappen, 1 ui, 4 eetlepels maïsolie, ½ zakje kruidenmix (voor bami), 200 g paksoi, 200 g mihoen, 1 eetlepel sojasaus (of Vietnamese vissaus (Nuoc mam), 1 limoen,