Tatakisalade van diamanthaas (v/h Jodenhaas)
Haal de diamanthaas minimaal een uur voor je gaat bakken uit de koeling. Als het nodig is was je de drie soorten sla (andijvie) en laat je ze even drogen op wat
Japanse carpaccio met mieriksworteldressing
150 g ossenhaas (in dunne plakjes gesneden), 1 eetlepel gembersiroop, 5 cm prei, mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd), 1½ theelepel mierikswortelpasta, 2
Gehaktkoekjes met saffraan en ‘Chumichimi’salsa
250 g rundergehakt, 1 eetlepel citroensap, stukje paprika (groene), snufje peper, 2 eetlepels muntblaadjes (fijngehakt), 3 eetlepels maïskorrels, 1 kleine ui
Rollade-carpaccio
20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar), 1 tomaat, ¼ komkommer, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel basterdsuiker
Worstsnoetjes: leuk voor kleuters om uit te delen
20 plakken worst (Gelderse worst, ca. 30 g elk), 2 knakworst, 20 zonnebloempitten (of stukjes pretzelstaafjes), 40 Bugles (of Arno's, kleine driehoekige zoutjes), 40
Paté met cranberries
225 g varkenslever (in plakken) 150 g ontbijtspek 75 g ham (blokjes) 200 g hamlappen (in blokjes) 75 g speklappen (magere, in blokjes) 1 kleine ui
Tapenade van olijven en roompaté
200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook) , 1 theelepel citroensap , 2 eetlepels kappertjes
Mediterrane gehaktballetjes
400 g half-om-halfgehakt , 4 theelepels kappertjes (20 g) , 4 tomaten (zongedroogde, op olie) , 2 eetlepels olijven (groene) , 2 stuks ansjovisfilet , 1 ei , snufje
Kruidige saucijzendriehoekjes
250 g varkensgehakt, 1 kleine ui, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder, zout, 1 ei, 2 theelepels komijnzaad, 5 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels peterselie
Satépasteitje
200 g varkensvleesreepjes, snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel suiker, 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel ketjap manis, ½ eetlepel sesamzaad, 1 theelepel
Satéballetjes
500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,
Rookworst met mosterdmayonaise
1 rookworst, 6 eetlepels mayonaise (knoflook), 1 eetlepel mosterd (grove), 2 eetlepels uitjes (gebakken, kant & klaar)