Varkenslap met Thaise vissaus
500 g varkenslappen, 1 ui, 1 groene peper, 1 rode paprika, 1 limoen, 1½ eetlepel olie, 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 2 blaadjes djeroek poeroet, snufje zout,
Roergebakken babi pangang met paprika en minimaïs
2 speklappen, 1 kleine rode paprika, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 blik minimaïs (ca. 155 g), ½ eetlepel sambal badjak, 3 eetlepels zonnebloem olie, 3 eetlepels
Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade
250 g hamlappen, 2 theelepels citroensap, 1 kleine groene paprika (in reepjes), snufje peper (versgemalen), 2 theelepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika (in reepjes),
Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus
400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika, 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap
Roergebakken varkenshaas met mangosalsa
500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,
Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten
500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g
Roergebakken saucijs met andijvie
4 saucijsjes (of 400 g verse worst), 1 struik andijvie (à 750 g), 2 rode uien, 2 eetlepels olie (of vloeibare margarine), ½ eetlepel currypasta (Indiase fo kerriepoeder),
Mexicaanse pita’s met runderreepjes
400 g runderreepjes, 1 rode ui, 1 vleestomaat, 3 perziken (halve, uit blik), groene tabasco, ½ krop ijsbergsla, 125 g kerstomaatjes, 2½ eetlepel olijfolie, 1 theelepel
Paksoi met rookworst uit de wok
1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes
Speklapjes met kapucijners
400 g speklappen 1 pot kapucijners (ca. 800 gram) 2 eetlepels olie 2 dl tomatensaus 1 ui 6 eetlepels ananasjam
Varkenshaas met peultjes
500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje
Oosterse varkensreepjes met ananas
400 g varkensvleesreepjes , 2 eetlepels koriander (verse), 1 blikje ananasstukjes, 3 eetlepels roerbakolie , 2-3 theelepels sambal badjak , 400 g roerbakgroenten