Engelse sandwichlunch met driehoeksandwiches
4 plakjes bacon, 50 g paté (roompate), 2 plakjes cornedbeef, 6 boterhammen (witte casino boterhammen), ½ bakje tuinker, 4 plakjes tomaat, 4 eetlepels geraspte kaas (jong
Engels grill-ontbijt met worst, bacon en spiegelei
4 plakjes bacon, 4 kleine worstjes (chipolata, verse, kalfsworstjes), 4 boterhammen, snufje peper, 2 tomaten, 2 eieren, 6 champignons, olie, snufje zout
Enchillades con carne
200 g half-om-halfgehakt, 1 ei (losgeklopt), 75 g champignons (schoongeborsteld en in plakjes), 2 rode chilipepers, 25 g boter, 75 g kaas (in reepjes), 8 blaadjes sla, 2
Empanadas met pittig rundvlees
150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel), 25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,
Elzasser spek-uienkoeken
150 g spekblokjes (mager), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje pizzadeeg (240 g), 200 g roomkaas (vers), peper (versgemalen), bloem, bakpapier, bakplaat
Doorregen rollade met mosterdroomsaus
1 doorregen varkensrollade, 6 eetlepels franse mosterd, 80 g boter, 1½ dl witte wijn, 2 dl slagroom, 1 pakje Roomculinair
Doorregen lappen met bokbier
4 varkenslappen (doorregen á 125 g stuk), snufje peper, 1 fles bokbier, 25 g boter, 1 eetlepel mosterd, snufje zout, 1 eetlepel citroensap, 1½ theelepel allesbinder
Devilled Pork chops with apple sauce
schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel
De klassieke BLT sandwich
3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje
Caribische boomstammetjes met ananassalsa
4 boomstammetjes, ananas (verse, geschild en in blokjes), 1 lenteuitje (in dunne ringen gesneden), 1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngehakt), limoensap,1 theelepel
Broodje braadworst met mosterd en uien
4 braadworsten (à 100 g), 2 uien (zoete, in ringen), 4 plakjes deeg (voor hartige taart), 2 eetlepels olie, 2 eetlepels mosterd (grove), snufje zeezout (grof)
Boomstammetjes met appel en crème fraîche
4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche